Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


ΑΝΟΙΚΤΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
Τον Εξοχότατο Πρόεδρο
Της Τουρκικής Δημοκρατίας
κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2017       

Κύριε Πρόεδρε,

Επιτρέψατε μου, στον απόηχο των δηλώσεών σας, περί των συνόρων της καρδιάς σας, να σας γνωρίσω ότι κατά τη διάρκεια των δικτατορικών στρατιωτικών καθεστώτων στη χώρα σας , που εσείς ήσασταν έγκλειστος στις Τουρκικές φυλακές, εγώ ήμουν πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αλληλεγγύης προς το Δημοκρατικό λαό της Τουρκίας και αγωνιζόμουνα ,μαζί σας, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Τουρκία, που αποτελεί προϋπόθεση της εσωτερικής και διεθνούς ειρήνης και ασφαλείας των λαών και τούτο, γιατί τα δημοκρατικά συστήματα δεν οδηγούν τους λαούς τους, σε εμφύλιους η εξωτερικούς  πολέμους ,  αλλά τους  προλαμβάνουν και τους  καταστέλλουν.

Δυστυχώς όμως η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Τουρκία και η  ανάδειξή σας στην Ηγεσία της, αντί να προχωρήσει στην κατοχύρωση της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων, αντιθέτως τείνει να  οδηγήσει προοδευτικά σε πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας σας και της περιοχής, γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνουν οι αλλεπάλληλες τρομοκρατικές  επιθέσεις εναντίων αθώων πολιτών, αλλά και  οι  χιλιάδες  διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις  δημοσιογράφων κτλ. που διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και την ειρηνική συμβίωση του λαού σας και κατ΄ επέκταση  την ισορροπία της περιοχής. Και  σαν να μην έφταναν  αυτά  έρχονται και οι ανυπόστατες δηλώσεις  Υμών και των συνεργατών σας, α]  περί  αναθεωρήσεως της συμφωνίας της  Λωζάνης, η οποία όπως γνωρίζετε πολύ καλά, δεν μπορεί να γίνει, εάν δεν συμπράξουν εκ των προτέρων, όλες οι δυνάμεις που την έχουν υπογράψει και δεν συντρέξουν οι προυποθέσεις που απαιτούνται από το διεθνές δίκαιο. β] περί  καταλήψεως 18 νησιών μας. γ] η  καθημερινή παραβίαση του εναέριου και θαλάσσιου  χώρου της χώρας μου και τέλος δ] οι δηλώσεις σας περί των συνόρων της καρδιάς σας κτλ. που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη διεθνή νομιμότητα, δηλ. με το διεθνές  εθιμικό και συμβατικό δίκαιο και το Imperium της Ελλάδος, που ασκείται στην περιοχή του Αιγαίου από αιώνες .

Παρά ταύτα, εγώ  τουλάχιστον  πιστεύω, ότι οι δηλώσεις σας, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και δεν  ανταποκρίνονται  στις πραγματικές σας προθέσεις. 1] γιατί σας θεωρώ ευφυέστατο άτομο , που δεν θα  διολισθήσετε στο επίπεδο της φρενοβλάβειας του πολέμου . 2] γιατί και αν ακόμη υλοποιούντο, όσα δηλώνετε, δεν θα άλλαζε τίποτε προς το καλύτερο, για τη χώρα σας, 3] γιατί θα προκαλούσαν αυτόματα ένταση  και συγκρούσεις, με καταστροφικές συνέπειες για τις χώρες μας, χωρίς ουσιαστικό λόγο. [απόδειξης η εισβολή σας στη Κύπρο η οποία  σας κόστισε και συνεχίζει να σας κοστίζει πολύ περισσότερα από ότι δήθεν κερδίσατε]. 4] γιατί  θα  αποτελούσε βάρβαρη παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας αλλά και του status quo, της σύγχρονης παγκόσμιας κοινότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  και κυρώθηκε  από  σωρεία διεθνείς ή παγκόσμιες συμφωνίες όπως, ο Κατ.Χάρτης του ΟΗΕ, η Τελική πράξη του Ελσίνκι, οι Αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συμφωνία των Παρισίων, η συμφωνία της Ρώμης, οι συμφωνίες του ΟΗΕ για το δίκαιο της θαλάσσης,  οι συμφωνίες του ΝΑΤΟ, και πολλές άλλες, οι οποίες συνθέτουν και  κωδικοποιούν το παγκόσμιο, εθιμικό και συμβατικό, αναγκαστικό δίκαιο (Jus Gogens), τις οποίες έχετε υπογράψει και έχετε καταστήσει τη χώρα σας  μέλος αυτών, αναλαμβάνοντας νομικές, ηθικές και πολιτικές υποχρεώσεις, απέναντι στη διεθνή κοινότητα .

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, η διατήρηση εκ μέρους σας της έντασης και  του πολεμικού κλίματος, μεταξύ των δύο χωρών μας, άνευ λόγου και μάλιστα σε αντίθεση προς τις διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες   επιβάλλουν στα μέλη τους, τη διατήρηση φιλικών σχέσεων, την καλόπιστη εκτέλεση των διεθνών τους υποχρεώσεων, την αποφυγή απειλών η επιθέσεων, ιδία δε την παραβίαση των συνόρων των άλλων χωρών, την ειρηνική επίλυση των διαφορών τους και εν αδυναμία συμφωνίας,  την προσφυγή τους στο διεθνές δικαστήριο, για την επίλυση της διαφοράς, η για την  επιδίκαση αποζημίωσης , η οποία στην περίπτωση της χώρας μου, ανέρχεται  σε δισεκατομμύρια Ευρώ, αν σκεφθεί κανείς τι μας κοστίζουν οι καθημερινές μας κινητοποιήσεις,  για τις θαλάσσιες και εναέριες  αναχαιτίσεις των παράνομων  παραβιάσεών σας, άνευ νομίμου λόγου.

Επειδή όμως εγώ δεν έχω κανένα λόγο να ασχολούμαι με αυτά τα  θέματα, θα τα αντιπαρέλθω, πλην όμως, ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων [NGO] που είναι Συμβουλευτικό Όργανο στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ και λαμβανομένου υπ όψιν ότι το άτομο σήμερα έχει καταστεί αντικείμενο του διεθνούς δικαίου, θα μου επιτρέψετε να πω στους συνεργάτες σας ότι έχουν μεγάλες ευθύνες και  αντί να απεργάζονται η να επιθυμούν την εκτέλεση  προβοκατόρικων και παράνομων σεναρίων , τα οποία μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα νέο Αρμαγεδδώνα, που θα καταστρέψει τις χώρες μας, να φροντίσουν να δημιουργήσουν με την Ελλάδα, ένα άξονα Ειρήνης και Σταθερότητας στην πιο νευραλγική περιοχή του κόσμου που διακατέχουμε, η οποία θα απηχούσε και την κοινή γνώμη των λαών μας, όπως αυτή  επιβεβαιώνεται από τις χιλιάδες καθημερινές τους επαφές  και  συνεργασίες, στην οικονομία, στο εμπόριο, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στον  αθλητισμό, στις επικοινωνίες  κτλ. χάριν της προόδου και της ευημερίας, όπως και εσείς διακηρύσσετε .

Τέλος καθόσον αφορά τώρα την πληθυσμιακή  και τη στρατιωτική σας υπεροχή, όπως κορυβαντιούν κάποιοι από τους  συνεργάτες σας, θα ήθελα να τους πω, ότι οι Έλληνες  έχουν συνηθίσει  να  πολεμούν πάντοτε εναντίον υπέρτερων δυνάμεων και δεν εκφοβίζονται. Εάν όμως  κάποιοι άφρονες, θελήσουν να οδηγήσουν τους λαούς μας στο τρελοκομείο του πολέμου, τότε θα αμυνθούμε όπως κάνουν πάντα οι  Έλληνες, με άμεση συνέπεια, 300 τουλάχιστον ζωτικοί στόχοι της χώρας σας, να γίνουν παρανάλωμα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, από την αήττητη  Εθνική μας  Άμυνα, ενώ ο νέος  Αρμαγεδδών που θα αρχίσει,   θα καταστρέψει, πέρα από τούς ζωτικούς σας στόχους, τις υπόγειες και εναέριες διασυνδέσεις εκατέρωθεν της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου, για την καταστροφή των οποίων πραγματικά θα λυπηθώ, γιατί μια τόσο πανέμορφη περιοχή, που σηματοδοτεί την πρόοδο και τον πολιτισμό, χρειάζεται  προστασία και όχι καταστροφή .

Η ψυχή όμως των  Ελλήνων, δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί το έγκλημα της εισβολής, της κατοχής  και της  εθνοκάθαρσης  της Κύπρου.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τα σενάρια των σκοτεινών κύκλων, θα διαλυθεί και τα ‘εκκολαπτόμενα κρατίδια των «μειονοτήτων», θα κηρύξουν την ανεξαρτησία τους, ενώ εσείς δεν θα βρείτε  ούτε μία χώρα, από το εχθρικό  περίγυρό σας, να σας στηρίξει..

Τέλος ο διεθνής δίαυλος του Βοσπόρου, θα επανέλθει στη διαχείριση της Διεθνούς Επιτροπής στην οποία  ανήκει,  σύμφωνα με τις προβλέψεις της συμφωνίας του Μοντρέ και η Κωνσταντινούπολη θα γίνει και πάλι Χριστιανική, σύμφωνα με τις «επιθυμίες της καρδιάς μας».

Τί λέτε λοιπόν Κύριε Πρόεδρε, αξίζουν οι λαοί μας μιας τέτοιας τύχης και  μιας τέτοιας νέας τραγωδίας?

Μετά Τιμής
Δρ. Θαλής  Μυλωνάς
Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων
[NGO] με Συμβουλευτικό ρόλο στο Οικονομικό και Κοινωνικό
Συμβούλιο [ECOSOC] του   Ο.Η.Ε.