Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ



                                ΤΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ  ΖΗΤΗΜΑ            

1.  Προσδιορισμός και περιεχόμενο του Μακεδονικού ζητήματος.
          Όταν  λέμε  Μακεδονικό  Ζήτημα,  εννοούμε την αέναη προσπάθεια των Σλάβων να  εγκατασταθούν  στο νότο και δια  της Μακεδονίας να    βγουν στα ζεστά νερά  του Αιγαίου  .Η προσπάθεια αυτή  άρχισε τον έκτο και έβδομο μ.χ. αιώνα,  όταν διάφορα σλαβικά φύλλα προσέγγισαν  τα εδάφη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας  και προσπάθησαν να εγκατασταθούν  σε αυτά .Σλάβοι σημαίνει όπως γνωρίζετε σκλάβοι και  οι  ΄άνθρωποι  αυτοί   ήταν  ρακένδυτοι και  με  δέρματα  αγρίων ζώων  στο  σώμα  τους  και προσπάθησαν άλλοτε ειρηνικά και άλλοτε με πόλεμο να  μπουν  στα    εδάφη της Αυτοκρατορίας. Αυτό  έγινε  δυνατό  μετά   την πτώση  της Κων\πολης  και την εγκατάσταση  της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που επέτρεψε την ελεύθερη εγκατάσταση στα εδάφη της διαφόρων φύλων . Στην περιοχή όμως  των  Βαλκανίων και ιδιαίτερα της Μακεδονίας  η πλειοψηφία του πληθυσμού και άρχουσα τάξης ήταν οι Έλληνες .

2.  Η κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
          Έναρξη διεκδίκησης των Μακεδονικών εδαφών από τους Βουλγάρους που ήταν υπό την προστασία των Ρώσων. Ο ρόλος του πρέσβη των Ρώσων Ιγνάτιεφ στην Κων/πολη και η έκδοση το 1870 από το Σουλτάνο Χαμίτ ΙΙ Φιρμανιού, για την ίδρυση ανεξάρτητης Βουλγαρικής Εκκλησίας, σε αντιπαρά- θεση της Eλληνικής  εκκλησίας .Η υπογραφή το 1878 της Συμφωνίας του Αγίου Στεφάνου και η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας, που όμως τον ίδιο χρόνο καταργήθηκε με τη Συμφωνία του Βερολίνου , ενίσχυσε τη βουλιμία των  Βουλγάρων  για  επέκταση. Έτσι  απέτυχε η πρώτη μεγάλη προσπάθεια των Ρώσων να βγουν  μέσω της Μακεδονίας  στο Αιγαίο  και κατ επέκταση  στην ανατολική Μεσόγειο.
. Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι το 1893 ίδρυσαν την Μυστική Μακεδονική Επιτροπή για να συντονίζει τον αγώνα και για να εκβουλγαρίσει τους κατοίκους της Μακεδονίας, η οποία διακήρυξε ότι πρέπει να γίνει αυτόνομη και ανεξάρτητη. Αυτό το στόχο ανέλαβε αργότερα να  εκπληρώσει   η εθνικιστική οργάνωση των Βουλγάρων η IMRO, για να την ενσωματώσει τελικά στη Βουλγαρία, όπως έγινε και με τη Ρωμυλία.

3. Έναρξη του αγώνα των Βουλγάρων Κομιτατζήδων και η πρώτη πλαστογράφηση της Ιστορίας από τους Βουλγάρους. 
          Οι Βούλγαροι διεκδικούσαν ως Βούλγαρους τους θεούς του Ολύμπου, τον Ορφέα, τον Μεγ. Αλέξανδρο, το Δημοσθένη, τον Αριστοτέλη, το Μέγα Κων/νο, τον Κυρίλλο και Μεθόδιο, τον Μάρκο Μπότσαρη, τον Καραϊσκάκη κτλ. με πάσης φύσεως προπαγάνδα, για να παρασύρουν τους αμόρφωτους και αγράμματους Έλληνες χωρικούς. Το 1904 εισήλθε στον Μακεδονικό αγώνα πλέον έντονα και η Ελλάδα, η οποία έστειλε Έλληνες εθελοντές αξιωματικούς (π.χ. Παύλος Μελάς) για να στηρίξουν τους ντόπιους Καπετανέους Κοτα και Καραβαγγέλη,  να δημιουργήσουν ανταρτικές ομάδες, και να κρατήσουν τους Έλληνες κοντά στις ελληνικές εκκλησίες και τα σχολεία ! 
          Παράλληλα με τους Βούλγαρους και τους Έλληνες, στο Μακεδονικό αγώνα μπήκαν και οι Σέρβοι με τη στήριξη της Αυστρο-Ουγγαρίας  με σκοπό την προσάρτηση της Μακεδονίας μέχρι και τη Θεσ/νίκη. Ο Μακεδονικός αγώνας έληξε με την επανάσταση των Νεο-Τούρκων στις  11/7/1908  στη Θεσσαλονίκη , που διακήρυξαν φιλελεύθερες ιδέες, ελευθερία, δικαιοσύνη, ισονομία και ισοπολιτεία, για όλους τους λαούς της αυτοκρατορίας
.
4.  Η επανάσταση του Ίλιντεν.    
          Το 1903 τον Απρίλιο άρχισε η επανάσταση του Ίλιντεν  η  οποία  διήρκεσε   δέκα  ημέρες .Κατά τη διάρκεια της οποίας οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες κατέστρεψαν τα ελληνικά χωριά του Κρούσοβο, ανετίναξαν τράπεζες, πλοία, δολοφόνησαν τους Έλληνες προύχοντες κτλ. για να επέμβουν τελικά οι Τούρκοι  , που ήταν πίσω από    τους Βουλγάρους , για  να ολοκληρώσουν την καταστροφή, ενώ οι Κομιτατζήδες έφυγαν για τη Βουλγαρία.

5.  Ο  Τίτο και το Μακεδονικό ζήτημα.
          Κατά τη διάρκεια του β΄ παγκοσμίου πολέμου και την Γερμανική Κατοχή της Γιουγκοσλαυϊας, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαυϊας με επικεφαλής τον Τίτο, για να προετοιμάσει τους στόχους του, σε βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας, εξέλαβε την επανάσταση του Ίλιντεν, δήθεν ως επανάσταση των Σλαβομακεδόνων, κι όχι των Βούλγαρων, που ήταν στην ουσία, για να στηρίξει των δήθεν γέννηση του Σλαβομακεδονικού έθνους, για μια ενιαία, αυτόνομη και ανεξάρτητη Μακεδονία, υπό την κυριαρχία της Γιουγκοσλαυϊας, η οποία από την εποχή των Βαλκανικών  πολέμων και συγκεκριμένα με τη συμφωνία του Βουκουρεστίου, είχε διανεμηθεί μεταξύ των Βαλκανικών χωρών ήτοι :  η Ελλάδα πήρε το 52%, η Βουλγαρία το 9%, η Αλβανία το 1% και η Σερβία το 38%.
          Η αναλογία όμως της Ιστορικής Μακεδονίας του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, που πήρε η κάθε χώρα, αντιστοιχεί για μεν την Ελλάδα το 70% αυτής, δηλ. 34.603 τ.χ.  για τη Σερβία το 17% δηλ. 8.600 τ.χ., που σημαίνει ότι το ποσοστό αυτό, αντιστοιχεί περίπου στο 1/4 της όλης έκτασης της χώρας των Σκοπιανών που είναι περίπου 33.500 τ.χ.  και για τη Βουλγαρία το 13% δηλ. 6.789 τ.χ.
          Τέλος καθ’ όσον αφορά τον πληθυσμό της Ελληνικής Μακεδονίας θα πρέπει να πούμε, ότι μετά την συμφωνία του Νεϋγί το 1920 και την ανταλλαγή αυτών αλλά και μετά την υπογραφή της Ελληνο-Βουλγαρικής συμφωνίας Καφαντάρη - Μολώφ, την απόδραση των κομμουνιστών και εγκληματιών στις ανατολικές χώρες, στην Ελληνική Μακεδονία παρέμεινε ένα ποσοστό 0,24% σλαβόφωνος έναντι του όλου πληθυσμού της χώρας.

6.  Οι Βούλγαροι και το Μακεδονικό ζήτημα.
          Η Βουλγαρία, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε δύο φορές και υπέγραψε τις συμφωνίες του Λονδίνου, του Βουκουρεστίου και του Νεϋγί, εν τούτοις στην ουσία δεν αποδέχτηκε τα αποτελέσματα των πολέμων και ευθύς αμέσως άρχισε με την οργάνωση IMRO την προπαγάνδα της σε όλο τον κόσμο και ιδίως στις Η.Π.Α., τον ΚΑΝΑΔΑ, Αυστραλία, Ευρώπη κτλ. υποστηρίζοντας ότι η Μακεδονία είναι Βουλγαρική.
          Τέλος οι παραπάνω διεκδικήσεις των Σέρβων και Βουλγάρων, με την έναρξη του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, διαμορφώθηκαν ως εξής : 
Ι)   α) Οι Σέρβοι πήραν ελεύθερη ζώνη από το λιμάνι της Θεσ/νίκης μέχρι τη Σερβία και β) Σερβική κυριαρχία του διαδρόμου εκατέρωθεν της σιδηροδρο-μικής γραμμής.
ΙΙ)  α) Οι Βούλγαροι ως σύμμαχοι των Γερμανών και Αυστριακών έλαβαν την Ανατολική Μακεδονία την οποίαν ενσωμάτωσαν στη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα άρχισαν τους διωγμούς κατά των Ελλήνων, μέχρις ότου έχασαν τον πόλεμο και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

7.  Η επικράτηση της κομμουνιστικής επανάστασης και το Μακεδονικό Ζήτημα.
          Η επικράτηση της κομμουνιστικής επανάστασης και ο διεθνισμός που διεκήρυξε έφερε στην επιφάνεια και το θέμα της αυτόνομης και ανεξάρτητης Μακεδονίας που θα ενσωματώνονταν στη Βουλγαρία ή τη Σερβία, που ήταν οι δορυφόροι της Ρωσίας. Προκειμένου, να μπορέσει να βγει στα στενά του Ελ- λησπόντου, του Αιγαίου και κατ’ επέκταση σην Ανατολική Μεσόγεο
          Για να επιτύχει το στόχο της η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποίησε  1) Την Κομιντέρ που κατηύθυνε την εξωτερική πολιτική, 2) Τα κομμουνιστικά κόμματα των Βαλκανίων, 3) την δήθεν επανάσταση του Ίλιντεν, και 4) τη Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία, που σκόπευε να ιδρύσει και να εντάξει και τα τρία κόμματα της Μακεδονίας.
          Με πρωταγωνιστή το Βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα που ήταν το πιο μεγάλο και υπό την διεύθυνση της Κομιντέρ, ανελήφθη η προσπάθεια Αυτονό- μησης και Ανεξαρτησίας   της  Μακεδονίας και Θράκης, στη Μόσχα το 1923, στο  Δ  συνέδριο της Γ  Διεθνούς , όπου  διακηρύχτηκε   ότι οι κάτοικοι της Μακεδονίας και Θράκης, δεν ήταν Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι ή Τούρκοι, αλλά Μακεδόνες - και με Μακεδονική συνείδηση. Με την απόφαση αυτή συμφώνησε και ο Έλληνας αντιπρόσωπος του ΚΚΕ  ο Νίκος Σαργόπουλος,
          Τα ίδια επανελήφθησαν  στη Μόσχα  το 1924  όπου  αποφασίστηκε  η   δημιουργία ενός νέου Έθνους, του Μακεδονικού, με ίδρυση ανεξάρτητου Κράτους της Μακεδονίας, με  την οποίαν  συμφώνησαν  και οι  εκπρόσωποι του ΚΚΕ Πουλιόπουλος και Μάξιμος, για αυτό και ο Ελευθέριος Βενιζέλος  αναγκάστηκε να ψηφίσει το  Ιδιώνυμο δηλ. το Νόμο για τιμωρία με  τη ποινή της εσχάτης προδοσίας , όσων επιχειρούν να αποσπάσουν ελληνικά εδάφη, ενώ ο Γιουγκοσλαυίας εκπρόσωπος του Κ.Κ. την καταψήφισε.
          Τέλος, για να αποφύγουν τις διενέξεις Σέρβων και Βουλγάρων, απεφά- σισαν ότι το Μακεδονικό Έθνος έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Οι Σέρβοι όμως κουμμουνιστές δεν αποδέχτηκαν την ύπαρξη Μακεδονικής Εθνότητος. Την Μακεδονική Εθνότητα εισήγαγε τελικά ο Τίτο, κατά τη διάρκεια του β΄ παγκοσμίου πολέμου.
          Τελικά η Comminter το 1951 απεφάνθησαν ότι η Ελλάδα είναι μία Ιμπεριαλιστική Χώρα και κατ’ επέκταση το ΚΚΕ απεδέχθη το δικαίωμα του Μακεδονικού και Θρακικού λαού στην αυτοδιάθεσή τους και στο να δημιουργή- σουν δικό τους Κράτος.-

8.  Aνάλυση ορισμένων  δήθεν  δικαιωμάτων των Σκοπιανών ,από  την  άποψη   του Διεθνούς Δικτύου.
          1) Οι Σκοπιανοί με δική τους εσωτερική απόφαση, αυτοπροσδιόρισαν το
όνομα  του Κράτους τους, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και μάλιστα με Συνταγματική πρόβλεψη.
          Πρέπει να σας πω, ότι το ισχύον παγκόσμιο Νομικό Σύστημα, αποδέχεται ότι :  Το Διεθνές Δίκαιο υπερισχύει του εσωτερικού δικαίου (Συντάγματος, Νόμων, Αποφάσεων κτλ.).
          Όταν λοιπόν λέμε παγκόσμιο νομικό σύστημα, εννοούμε τους κανόνες εκείνους που αποδέχονται όλες οι πολιτισμένες χώρες και ιδιαίτερα αυτές που ανήκουν στον ΟΗΕ ή σε άλλες διεθνείς οργανισμούς, όπως Τελική Πράξη του Ελσίνκι και εν συνεχεία η ΔΑΣΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ. δηλ. το  Παγκόσμιο  Νομικό  σύστημα συνίσταται από  το  συμβατικό διεθνές δίκαιο αλλά και το εθιμικό δίκαιο, δηλ. τους κανόνες εκείνους, τους οποίους εφαρμόζουν στην πράξη  και  για πολλά χρόνια   οι διάφορες χώρες, ώστε  δια  της συνεχούς  πρακτικής  άσκησης  να έχει δημιουργηθεί η   κοινή πεποίθηση ότι συνιστά δίκαιο.
          Στην προκειμένη περίπτωση, ο Εθιμικός Κανόνας, που έχει κωδικο-ποιηθεί, και ενσωματωθεί και στο κατ. χάρτη του ΟΗΕ προβλέπει ότι :  Δεν ισχύει ο αυτοπροσδιορισμός, μιας χώρας, όταν δι’ αυτού προσβάλλονται τα ίσωνα ή ίσα τουλάχιστο δικαιώματα μιας άλλης χώρας και οι Αρχές της Δικαιο- σύνης (όταν η Ελλάδα κατέχει το 75% της ιστορικής Μακεδονίας και  χρησιμοποιεί  το όνομα για 3.000 χρόνια κι έχει 2.650.000 Μακεδόνες, είναι ευκόλως αντιληπτό, ότι το δικαίωμα στο όνομα  και τα παράγωγά του  βάσει των  αρχών της Ισότητας και της Δικαιοσύνης ,ανήκουν στούς  Έλληνες
          2) Υπάρχει μια βασική αρχή (Γεν. αρχή του Δικαίου) και μάλιστα από τη Ρωμαϊκή εποχή που έχει ενσωματωθεί στο Αγγλοσαξωνικό δίκαιο, που ορίζει ότι exturbi causa nor  oritur  action , δηλ. από μια άδικη πράξη, από την παρανομία, δεν μπορεί να παραχθεί δίκαιο.
          Αυτό σημαίνει ότι από την πλαστογράφηση της Ιστορίας της Ελλάδος και ειδικώτερα του τμήματος εκείνου που αναφέρεται στους Έλληνες Μακεδόνες, και κατ’ επέκταση στην οικειοποίηση του ονόματος της Μακεδονίας του Φιλίππου, του Αλεξάνδρου και γενικότερα του Ελληνισμού πολιτισμού, δεν μπορεί  να προκύψει  δίκαιη αναγνώριση  ,του δήθεν   δικαιώματος των Σκοπίων  στο όνομα   με νομικά αποτελέσματα.
          Για να   σκεφτείτε  δε  την θρασύτητα των ανθρώπων αυτών θα σας πω μόνο ότι έστειλαν στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, που ίδρυσε ο Μεγ. Αλέξανδρος 100 τόμους πλαστογραφημένης ιστορίας.
          3) Όπως ξέρετε οι Σκοπιανοί τόσο κατά τη διάρκεια της Κατοχής (Γερμανικής και Βουλγαρικής) όσο και κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου, προσπάθησαν να ενσωματώσουν τους Έλληνες της Μακεδονίας στη Γιουγκο-σλαυϊα και έκαναν ένα σωρό εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδος με τον σλαβο- μακεδονικά τμήματα ανταρτών της  οργάνωσης ΣΝΟΦ  και το παιδομάζωμα 28.000 Ελληνοπαίδων, που άρπαξαν από την Ελλάδα, για να τα μετατρέψουν σε σύγχρονους γενίτσαρους  των Σκοπίων, εναντίον της Ελλάδος.
          Αυτό σημαίνει, ότι σύμφωνα με τη γενική αρχή του δικαίου ότι :  He who wants right must have clean hands. Αυτός που ζητά δικαιοσύνη, πρέπει νάχει καθαρά χέρια. Τα χέρια όμως των Σκοπιανών είναι γεμάτα από το αθώο αίμα των Ελλήνων.
          4) Η άσκηση προπαγάνδας και μάλιστα επιθετικής  σε  βάρος της χώρας μας,  σε όλο  τον κόσμο,  εξομοιώνεται  με επίθεση  ,σύμφωνα με απόφαση ειδικής επιτροπής του ΟΗΕ, αλλά  και   διδασκαλία στα σχολεία, η  κυκλοφορία χαρτών που επεκτείνουν τις εδαφικές διεκδικήσεις τους μέχρι στη Θεσσαλονίκη και τον Όλυμπο σημαίνει, απειλή κατά της χώρας μας τουτέστιν αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας και της πολιτικής μας ανεξαρτησίας, που έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές του Κατ. Χάρτη του ΟΗΕ, της Τελικής Πράξης του Έλληνες, της ΔΑΣΕ κτλ. που  δίνει το δικαίωμα στη χώρα μας  να ασκήσει  νόμιμη  άμυνα ,αλλά και  , να προσφύγει στους οργανισμούς αυτούς να καταγγείλει τη δράση τους και να ζητήσει την επιβολή πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων.
          5]  Η  προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών, απέναντι στη χώρα μας, είναι μόνιμη, προκλητική, αυθαίρετη και παράνομη, σας υπενθυμίζω το σήμα της Βεργίνας, που οικειοποιήθηκαν για σημαία τους, την μετονομασία του αεροδρομίου τους σε μέγα Αλέξανδρο, την κυκλοφορία σκοπιανού χαρτονο- μίσματος με τον Κύριλλο και το λευκό το Πύργο της Θεσ/νίκης, την ανέγερση αγαλμάτων του Φιλίππου και του Μεγ. Αλεξάνδρου, την ονομασία πλατειών και δρόμων με τα ονόματα αρχαίων Ελλήνων κτλ. που πάντα ταύτα πέραν του ότι συνιστούν  επιθετική πολιτική  , δηλ. επίθεση που αναβιώνει το δικαίωμά μας για νόμιμη άμυνα ,συνιστούν ακόμη  απαράδεκτη συμπεριφορά  και  παραβίαση των  κανόνων  της καλής  γειτονίας, που έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που πρέπει να εκπληρεί   μια χώρα της διεθνούς Κοινότητος, με αντίστοιχη αναβίωση της Ελλάδος να καταγγείλει τη συμπεριφορά της και να ζητήσει την επιβολή των κυρώσεων, π.χ. αποβολή ή αναστολή από συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς κτλ.
          6) Τέλος, επειδή το  όνομα της Μακεδονίας είναι ο φορέας και το όχημα του αλυτρωτισμού, αλλά και της οικειοποίησης και του σφετερισμού, του ελληνικού πολιτισμού, η άποψή μου, είναι να μην υπάρξει  καμία συμφωνία με τους Σκοπιανούς, να μην  αποδεχθούμε ι σύνθετη ονομασία, που θα φέρει το όνομα ή όρο ή παραγωγό της λέξης Μακεδονία, γιατί αυτό αποτελεί αλλοτρίωση  νομίμων δικαιωμάτων μας ,να μην υπογράψουμε  συμφωνία που να τους δίνει το δικαίωμα στο όνομα της Μακεδονίας ,γιατί αυτό , εκτός του ότι θα επικυρώσει  και θα νομιμοποιεί την παρανομία , θα συνιστά εξευτελισμό της Ελλάδος  θα  επιβραβεύει με υπογραφή μας, την παρανομία και την πλαστογραφία των Σκοπιανών, και θα δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος της χώρας μας, που δεν θα είναι αναστρέψιμα .
          Για αυτό το λόγο έχω συστήσει από πολλά χρόνια την  υπαγωγή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο , που όμως μας το  στέρησαν οι Αμερικανοί
Με την ενδιάμεση Συμφωνία της Νέας Υόρκης  και  οι  αφελείς Έλληνες το αποδέχτηκαν, την χρησιμοποίηση του μοχλού που λέγεται Αλβανοί  και τέλος  την οικονομική απομόνωση  ,ώστε ο όφις αυτός των  βορείων συνόρων μας που ιδρύθηκε χάρις στη στήριξή μας να διαλυθεί ,για να  απελευθερωθούν επι τέλους και τα απομείναντα ελληνικά εδάφη της Μακεδονίας μέχρι το Μοναστήρι
Γιατί  θα  πρέπει να σας πώ ότι κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου η Ελλάδα διεκδικούσε διαρρύθμιση των βορείων  συνόρων μας , που όμως τελικά  με τις αλλεπάλληλες  ηλιθιότητες   των Ελλήνων  [Μέση Ανατολή - κίνημα Δεκεμβρίου--Εμφύλιος κτλ] δεν κατόρθωσε να προβάλει στο Συνέδριο της Ειρήνης
.
          Η Μακεδονία και η ιστορία της αποτελούν πολιτιστικό αγαθό  των Ελλήνων   που πρέπει να επιδικαστεί στην Ελλάδα, με βάση την γενική αρχή του δικαίου possessa longi temporis, δηλ. εκδίκαση και αναγνώριση ενός δικαιώματος σε εκείνον που έχει την πλέον μακρόχρονη χρήση του. Δηλ. σαν ένα είδος χρησικτησίας. Και η Ελλάδα, ως γνωστόν χρησιμοποιεί και κατέχει τ’όνομα Μακεδονία για τρεις χιλιάδες χρόνια,με εκατομμύρια κατοίκους, ενώ οι Σκοπιανοί, που δεν ξεπερνούν μερικές χιλιάδες συμμορίτες, το χρησιμοποιούν πλαστογραφόντας την ιστορία και με δόλιο σκοπό -όπως αναπτύξαμε  ήδη -
για πενήντα περίπου χρόνια.-


[Ομιλία του  Δρ. Θαλή  Μυλωνά στο ανοικτό πανεπιστήμιο
  του Δήμου  Βριλισίων ]Emai; thalismylonas@yahoo.com.